Treća sezona potvrđena

Uz vidno uvećanu gledanost i silno opjevane hvalospjeve HBO se odlučio odobriti treću sezonu Igre. Dok nove figure pronalaze svoje mjesto na ploči, mnoštvo na tribinama uzvicima podržava svoje miljenike. Odlučili smo vam predstaviti najglasnije među komentatorima.

Svim onim Emmyima i Zlatnim Globusima, Igra Prijestolja se odnedavno može pohvaliti i prestižnom nagradom Peabody. Ujedno, to što je sezona počela ne znači da ne možemo imati nove najavljivače, baš kao i nove profile uloga – provjerite Theonov profil.

Ako postoji nešto što bi se nazvalo kulturom praćenja serija i inih vizualnih umjetnosti, tada bi se ono prvenstveno sastojalo od praćenja zujanja internetom – svih reagiranja zgroženo-ushićenih obožavatelja, svih komentara pretpremijerama dobro potplaćenih novinara, svih službeno objavljenih vjesti i vjestica i glasina i novinarskih razgovora. Kod Igre Prijestolja postoji dodatna posebnost – svi komentari se dijele na komentare onih koji su pročitali ili nisu, odnosno na količinu kvaritelja koje otkrivaju.

Zato će ovaj pregled krenuti od pisanih medija koji nisu pročitali knjige. Prvi je tu šarenilom obogaćeni komentar David Sims iz A.V.Club-a: ep1, ep2, ep3. Zatim je tu transkriptivna Jenifer D Braun iz The NJ Star-Ledger-a: ep1, ep2, ep3. Matt Richenthal iz TV Fanatic postavlja mnogo dodatnih pitanja – ep1, ep2, ep3.

Video – audio pregled neupućenih bi ovaj put počeo sa određenim Trevorom čiji komentari su kratki, izvrsno složeni, tematski i štošta još. Dakle, tu su ep1, ep2, ep3, te poneka o ljubljenom kralju i o tužnim sudbinama. Tu treba ponovno spomenuti našeg prijatelja Larrija sa Otaku Assemble Weekly čiji su prošlogodišnji komentari obašli svijet, a reakcija na sudbinu njegovog buraza Neda mu je zaslužila posebnu zahvalu od samih tvoraca serije, uz naravno očekivanja, ep1, ep2, ep3.

Pažnju zaslužuje i ekipa sa AnimeRealTalkTV, ako za ništa drugo onda zbog opsežnosti: sezona 1a, sezona 1b, ep1, ep2, ep3. A ako vam Otaku Assemble Weekly više ne prenosi onaj osjećaj začudnosti i zbunjenosti i shvaćanja što to znači ne pročitati knjige, onda bih vam preporučio komentare sa GuyFy-a – ti ljudi se stvarno nisu snašli u svemu tome: ep1, ep2, ep3.

Među načitanima i dobro ispisanima valja odmah krenuti od Mo Ryan iz The Huffington Post (koja je sasvim slučajno bila i u izlučnoj komisiji Peabodya) – ep1, ep2, ep3. Tu je James Poniewozik iz Time: ep1, ep2, ep3. Zatim Myles McNutt iz Cultural Learnings, ep1, ep2, ep3. Todd VanDerWerff ponovno i iz A.V. Club: ep1, ep2, ep3. Pa i Sarah Hughes iz The Guardian, ep1, ep2, ep3, uz spomen kako Igra Prijestolja trenutno ima pet puta veću gledanost od Momaka s Medisona na Sky Atlanticu.

Video – audio pregled upućenih treba započeti sa onima sa niskom razinom kvariteljstva. IGN-ovi pregledi, ep1, ep2, ep3. Prošlogodišnji vrsni recenzenti sa ThinkHero ove godine su se udružili za Zap2it, uvod, ep1, ep2, ep3. Ovdje bi nadodali vrlo brbljavu Momčad “Još vina, gospodine?” sa srednjom ili višom razinom kvariteljstva ep1, ep2, kao i Gavranov Vijesnik sa WinterIsComing.net – uvod, ep1, ep2, ep3.

Ponekad obožavatelji počnu obrazlagati temu svojeg obožavateljstva i cijeli taj proces se zna malkice uvećati i oteti kontroli i postati pravi pravcati posao. Vrlo vjerojatno se takvo nešto glupo dogodilo sa StreaminGarage ekipom ep1, ep2, ep3, a kojima je na komentaru 3 epizode gostovao i pisac scenarija za istu Bryan Cogman. Zatim je tu moćni sastav AfterBuzz TV-a, ep1, ep2, ep3. Za kraj je ovdje i SkyAtlantic-ov visoko budžetni Thronecast ep1, ep2, ep3. Pripazite i na Stupidu i na Thronecastu na lika koji svakog bitnijeg lika iz Igre može uočiti u nekoj stvarnoj povijesnoj osobi.

Šlag je ostao za kraj. Vrijedna ekipa sa Winter Is Coming za vrijeme emitiranja epizoda visi na Twiteru i baca mreže na zvižduke brojnih ptičica sa tribina. Zatim uhvaćene zvižduke kao izravne reakcije na ono što se događa na ekranu serviraju u obliku Tweet Fantastique-a: ep1, ep2, ep3. Među odgovornima je i naš domaći @The_Rabbit01 kojem je ovo službeni poziv da nam se javi i kaže nešto o iskustvu lova na cvrkute! Zeko, javi se?

Dok za sam kraj ostaje nešto izuzetno. Ponovno je riječ o Winter Is Coming, odnosno o autoru Pearson Moore, te njegovim epizodnim esejima. Ni sam Martin ne zna zašto je to što je ispisao toliko dobro, ali je zato Pearson Moore ovdje da nam objasni. Čitanje jednog od njegovih eseja traje barem koliko i sama epizoda, dodajući pritom sasvim novu dimenziju već čitanom ili viđenom. Najava, ep1, ep2, ep3. Zbirku eseja prve sezone moguće je dobaviti na Amazonu.

Cvrkut.

Više s weba...

Možda te zanima:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *