Status Report: Thor 2, Cap 2, Avengers 2, Hulk,…

Nakon što smo nedavno saželi novosti vezane uz produkciju Iron Mana 3, danas vam donosimo najvažnije vijesti koje su u proteklih nekoliko tjedana kolale u pogledu nastavaka pustolovina Thora i Kapetana Amerike, a koji će mrak kinodvorana ugledati krajem iduće, odnosno početkom 2014. godine. Osim toga, valja spomenuti kako je Marvel, oduševljen uspjehom Avengersa, i službeno dao zeleno svijetlo za početak pretprodukcije nastavka. Konačno, predsjednik uprave Marvel Studiosa, Kevin Fiege, otkrio nam je kako bismo ipak mogli vidjeti i novi film sa Hulkom u središtu radnje, a u izvedbi Marka Ruffala.

Govoreći o Thoru 2, navedeni će u pohod kinima krenuti 15. studenog iduće godine, sa gotovo cijelom glumačkom postavom prethodnika prisutnom i u nastavku. Svoj povratak tako su potvrdili Chris Hemsworth (Thor), Natalie Portman (Jane Foster), Tom Hiddleston (Loki), Anthony Hopkins (Odin), Idris Elba (Heimdall), Ray Stevenson (Volstagg) i Jaimie Alexander (Sif), a za očekivati je kako ćemo ponovno vidjeti i Rene Russo u ulozi Frigge.

thoriloki.jpg

Od glumačkih pojačanja svakako zasada je objavljeno kako bi se postavi trebao pridružiti Mads Mikkelsen (Casino Royale, Clash of the Titans), koji će utjeloviti zasad neimenovanog negativca. Pritom je Fiege u intervjuu za Empire jučer potvrdio kako će Thor 2 uistinu dobiti novog, velikog negativca, no kako navedeni sigurno neće biti Thanos, kojeg prema svemu sueći čuvaju za Avengerse 2. Naravno, u Thoru 2 opet ćemo vidjeti i Lokija, koji će svakako činiti važan dio priče, budući će se radnja navedenog nadovezivati na Avengerse. Tako će Loki u Asgardu svakako morati odgovarati za svoje postupke, direktno pred Odinom.

Iako detalji radnje nisu poznati, zna se kako će navedena uključivati situaciju u Asgardu nakon uništenja Bifrosta na kraju prvog filma, a što je za posljedicu imalo otežanu komunikaciju između Devet kraljevstava, kao i nastavak romanse između Thora i Jane Foster. Scenarij filma potpisuju Don Payne i Robert Rodat, a pod redateljskom palicom Alana Taylora (Game of Thrones).

I dok će se Iron Man i Thor u nastavcima dobiti zasebne priče, poprilično odvojene od S.H.I.E.L.D-a i njegovog direktora Nicka Furyja, Kapetan Amerika 2 će se umnogome bazirati na navedenoj vezi. Tako se u službenom priopćenju iz Disneya, objavljenom u travnju ove ove godine, navodi kako će se “drugi film nastaviti ondje gdje su stali Avengersi, a u kome će Steve Rogers nastaviti svoju suradnju sa Nickom Furyjem i S.H.I.E.L.D.-om, uz istovremene napore oko prilagodbe modernom svijetu”.

capavengers.jpg

Iako još uvijek nije odlučeno tko će režirati film, u posljednjih nekoliko mjeseci kao najozbiljniji kandidati istaknuli su se George Nolfi (The Adjustment Bureau), te braća Anthony i Joseph Russo (Community). Što se tiče glumačke postave, zasada je jedino sigurno kako ćemo u filmu vidjeti Chrisa Evansa (Steve Rogers/Captain America) i Samuela L. Jacksona (Nick Fury), a čini se kako je izvjestan povratak i Neala McDonougha (DumDum Dugan), koji je u siječnju potvrdio kako bi snimanje filma trebalo početi nakon završetka produkcije Thora 2. Cap 2 u pohod američkim kinima kreće 4. travnja 2014. godine.

Podsjetimo, uz Iron Mana 3, te nastavke Thora i Kapetana Amerike, Marvel je prije nekoliko mjeseci objavio kako će 16. svibnja 2014. godine u kinima osvanuti još jedan, zasada neimenovani Marvelov film. Iako još uvijek nije poznato je li riječ o nastavku, ili pak o sasvim novom projektu, zanimljiva je najnovija Fiegeova izjava kako je njihov “slijedeći korak uvođenje lika van svijeta Avengersa”, a što bi moglo značiti film sa poptuno novim superjunakom u središtu radnje. Iako je teško nagađati o kome bi se moglo raditi, čini se kako bi često spominjani Doctor Strange mogao dobiti svoj film.

drstrange-2014.jpg

Vezano uz mogućnot snimanja novog filma sa Hulkom u središtu radnje, a nakon što su Mark Ruffallo i njegova inačica Hulka viđeni u Avengersima oduševili publiku, čini se kako su Fiege i ostali Marvelovi dužnosnici shvatili kako su ovaj put uisinu pogodili bit Hulka, pa bismo u idućih nekoliko godina uistinu mogli vidjeti velikog zelenog samostalno na filmskom platnu. A da ne spominjemo i planiranu TV seriju o Hulku, u produkciji Guillerma del Tora i Davida Eicka, koja bi na male ekrane mogla stići tijekom iduće godine. Nažalost, Fiege je potvrdio kako u seriji dr.Bannera/Hulka sigurno neće utjeloviti Ruffalo.

hulkgrin-smash.jpg

Konačno, što se tiče Avengersa 2, iako je Marvel dao zeleno svijetlo za snimanje nastavka teško je očekivati kako ćemo navedeni vidjeti prije negoli se u kinima odvrti “slijedeća runda” samostalnih Marvelovih filmova, pa bi smo na nastavak sage, bez obzira režirao ga Joss Whedon ili ne, mogli čekati još nekoliko godina, a najranije tijekom 2015. godine.

avengers2-assembled.jpg

Više s weba...

Možda te zanima:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *