Status Report: Iron Man 3

I dok Avengersi i dalje haraju svjetskim kinoblagajnama, na kojima su do sada zaradili preko 1.2 milijarde USD, Marvel se već okreće ka svom novom projektu – trećem nastavku Iron Man franšize – snimanje kojega je počelo u srijedu na lokacijama u Sjevernoj Karolini. Kako smo zadnji put o navedenom pisali još u travnju, kad smo vas izvjestili kako je uloga glavnog, zasada neimenovanog negativca, pripala Benu Kingsleyu, u nastavku vam donosimo otada objavljene informacije, uključujući glumačka pojačanja koja ćemo vidjeti u filmu.

Vezano uz radnju filma, za početak valja naglasiti kako studio još nije ni potvrdio, a ni opovrgnuo mogućnost koju fanovi priželjkuju [a među njima i moja malenkost, op.p.] kako će Kinglsey utjeloviti Mandarina, najpoznatijeg Iron Manovog neprijatelja. Podsjetimo, prema zasad dostupnim informacijama, film bi se barem dijelom trebao bazirati na Marvelovoj Extremis ediciji stripova a u kojima važnu ulogu ima nanotehnologija.

No, istovremeno ne treba smetnuti s uma činjenicu kako će dio filma snimati na lokacijama u Kini. Štoviše, snimanje u Kini je zakazano za kraj ljeta, a što korespondira sa nedavnom Kinsgsleyjevom izjavom za SuperHero Hype kako se još uvijeke neće pridružiti glumačkoj postavi filma, nego tek nešto kasnije, nakon što završi s radom na Enderovoj igri, te manje razvikanom projektu The Physician. Uostalom, zar Kingsley ne bi bio izvrstan odabir za ulogu Mandarina?

mandarin-im3.jpg

Na “azijsku tematiku” u filmu svakako upozorava i angažman Andyja Laua u filmu, a koji bi trebao utjeloviti “starog prijatelja Tonyja Starka”. Štoviše, prema navodima sa nekih siteova, navedeni će predstavljati kineski tehnološki sektor , koji u svome vlasništvu ima oklopljene superjunake slične Iron Manu, a koji bi navedenom trebali pomoći poraziti Mandarina, kao zajedničkog neprijatelja SAD-a i Kine. Naravno, navedenu informaciju zasada valja promatrati tek kao nepotvđenu glasinu.

Kako bilo, zasada je jedino sigurna informacija koju je nedavno plasirao predsjednik uprave Marvel Studios, Kevin Fiege, kako će “Tony Stark ostati bez ičega, biti stjeran pred zid, i kao takav iskoristiti svoju inteligenciju kako bi se izvukao iz škripca. Neće moći pozvati Thora, neće moći pozvati Kapetana, neće moći pozvati Nicka Furyja, a neće moći ni pogledati u nebo i ugledati Helicarrier”, rekao je Fiege.

Govoreći o glumačkim pojačanjima, uz standardne Roberta Downeya Jra. (Tony Stark/Iron Man), Gwyneth Paltrow (Pepper Potts) i Dona Cheadlea (James Rhodes/War Machine), te već spomenutog Bena Kingsleya, najzvučnija prinova svakako je Guy Pearce, koji će se naći u ulozi Aldricha Killiana, znanstvenika odgovornog za stvaranje Extremis nanotehnologije, a koja ima sposobnost spojiti se sa ljudskim organizmom.

Od ostalih zasada objavljenih glumačkih pojačanja valja spomenuti Ashleya Hamiltona, a kojeg bismo trebali vidjeti u ulozi sporednog negativca Firepowera, Jamesa Badgea Dalea kao Erica Savina/Coldblooda (na slici ispod), te fanovima znanstvene fantastike dobro poznatog Williama Sadlera (Luther Sloan iz DS9-a, šerif Jim Valenti iz Roswella) u zasada neimenovanoj ulozi. Osim toga, za ulogu zada neimenovane znanstvenice (pretpostavlja se dr. Maye Hansen, jedne od tvoraca Extremisa) trenutno pregovara Rebecca Hall, a nakon odustajanja Jessice Chastain od navedene.

coldblood-im3.jpg

Konačno, svoj glumački povratak u Iron Manu 3 potvrdio je i redatelj prethodnika Jon Faverau, naravno opet u ulozi Happyja Hogana. osim toga, spomenimo kako će Faverau i dalje biti jedan od producenata filma.

Za kraj, spomenimo kako je Marvel, oduševljen uspjehom Avengersa, prošli tjedan objavio kako je povećao budžet filma sa 140 na 200 milijuna USD.

Iron Man 3, u režiji Shanea Blacka, u pohod američkim kinima kreće 3. svibnja iduće godine.

Više s weba...

Možda te zanima:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *