Ipak stiže Justice League film

Nakon što je prije nekoliko godina propala ekranizacija visokobužetnog Justice League filma pod redateljskom palicom Georgea Millera (Mad Max), čini se kako su odgovorni u Warner Brothersu i DC Comicsu konačno shvatili kakvu priliku propuštaju, posebice nakon što je suparnički Marvel krenuo u produkciju Avengersa.

Prvu informaciju o potencijalnom Justice League filmu, kao i o rebootu Batman franšize nakon što Christopher Nolan dovrši svoju trilogiju, otkrio je predjednik uprave Warner Brosa., Jeff Robinov u nedavnom razgovoru za The Los Angeles Times. Robinov je pritom naveo kako se već radi na Justice League scenariju, kao i na scenarijima za potencijalne Flash i Wonder Woman visokobudžetne filmove. Pritom je naglasio kako je premijera Justice League filma trenutno u planu negdje tijekom 2013. godine, dok bi Flash i Wonder Woman filmovi uslijedili tek poslije njega. Upitan je li moguće istovremeno imati Wonder Woman na filmu i televiziji, a u svijetlu nedavno odobrenog Wonder Woman pilota u produkciji NBC-a i Warnera, Robinov je odvratio kako tu ne vidi nikakvu poteškoću, navodeći primjer Superman Returnsa, koji je svoju premijeru doživio istovremeno sa emitiranjem Smallvillea na televiziji.

Pritom se kao neizostavna tema nametnula i budućnost Batman franšize nakon premijere trećeg Nolanovog filma o Batmanu – The Dark Knight Rises. Govoreći o navedenom, Robinov je potvrdio stav studija o potrebi nastavka tako uspješne franšize. “Imamo trećeg Batmana, no nakon toga ćemo morati nanovo osmisliti Batmana … Chris Nolan i Emma Thomas će ga producirati pa ćemo stoga s njima i razgovarati o slijedećoj fazi”, rekao je Robinov.

batman.jpg

Upitan o navodima koje je iznio Robinov, redatelj nadolazećeg spektakla Superman: Man of Steel, Zack Snyder potvrdio je kako njegov Superman, kao ni The Dark Kinght Rises, neće imati nikakve veze sa Justice League filmom. “Nisu povezani. Ono što Chris Nolan radi i što ja radim sa Supermanom, tako će oni napraviti i sa Justice League filmom, koji će biti zaseban, sa svojim vlastitim Batmanom i Supermanom. Mi ćemo biti ovdje a našim filmom, a oni će na neki način to raditi još jednom, što je nekako cool”, otkrio je Snyder tijekom londonske premijere Sucker Puncha.

sups1.jpg

Dakle, ako je suditi prema Snyderu, Henry Cavill sigurno neće utjeloviti Supermana u Justice League filmu. Ipak, navedenoj mogućnosti ne treba zatvoriti vrata, pogotovo ako Marvelovi Avengersi zgrnu gomilu love u kinima tijekom idućeg ljeta. S druge strane, pisac ovih redaka ne bi imao ništa protiv angažmana Brandona Routha kao Supermana u Justice League filmu.

Govoreći o Batmanu, valja naglasiti da je Christian Bale svojedobno izjavio kako je otvoren za nove filmove o Batmanu, pa nas ne bi čudilo da navedeni ostane u Batman franšizi i nakon reboota iste. No, ipak se čini izvjesnijim angažman novog glumca za ulogu Batmana koji bi ga mogao utjeloviti, kako u slijedećim filmovima o Batmanu, tako i u Justice League filmu.

Konačno, najvjerojatnojom se čini mogućnost kako bi se Ryan Reynolds, koji glumi Hala Jordana u nadolazećem Green Lantern filmu, mogao pridružiti ekipi Justice League filma, pogotovo u sučaju da Green Lantern ostvari zapaže uspjeh na kinoblagajnama.

green.jpg

Kako bilo, zasada je jedino sigurno kako će u pohod američkim kinima Green Lantern krenuti 17. lipnja ove godine, dok The Dark Knight Rises u kina stiže 20. srpnja iduće godine. Što se tiče datuma premijere Superman: Man of Steel zasad je jedino poznato kako će gledatelji u njemu moći uživati krajem iduće godine.

Tekst: Miroslav Bartulović
Slike: Mario Petković

Izvori: SuperHero Hype i Dark Horizons

Više s weba...

Možda te zanima:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *