Avengersi ruše rekorde [UPDATED]

Nakon što su oborili niz rekorda u kinodistribuciji van SAD-a, sve je izvjesnije kako će Avengersi svoj prvi vikend u američkim kinima također obilježiti s rekordima, a od kojih će kao kruna vjerojatno biti izbacivanje zadnjeg filma o škiljavom čarobnjaku Harryju Potteru sa prvog mjesta po zaradi u prvom vikendu prikazivanja.

Pritom je film u petak zaradio 80,5 milijuna USD, uključujući i 18,7 milijuna tijekom ponoćnih premijera, dok je jučer, procjenjuje se, utržio dodatnih 68 milijuna, što čini zaradu od 153,5 milijuna USD u prva dva dana, dok je spomenuti Potter u prva tri dana zaradio 169,2 milijuna.

Da bi situacija bila još bolja, Avengersi su do sad van SAD-a zaradili impresivnih 415 milijuna USD, čime su prkatički već pokrili navodni bdužet od 220 milijuna USD.

Kako stvari sad stoje, film bi do sutra u svijetu trebao priječi zaradu od 600 milijuna USD, hrabro grabeći prema mjestu možda i najisplativijeg filma ove godine. Ostaje jedino pitanje hoće li se ijedan drugi ovogodišni filma moći nositi sa Tonyjem i ekipom, izuzev Hobita, te možda The Dark Knight Rises, kad je u pitanju gledanost.

UPDATE: Prema najnovijim podacima koje navodi The Hollywood Reporter, film je u prvom vikendu u SAD-u suvereno srušio Potterov rekord, ostvarivši zaradu od 200.3 milijuna USD, dok je u ostatku svijeta zaradio 441,5 milijuna, dostigavši tako divovsku cifru od 641,8 milijuna USD. Uistinu, AVENGERS ASSEMBLED!

Više s weba...

Možda te zanima:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *